Wprowadzenie
Poznaj szefa kuchni Michelle Theron z Hazendal Wine Estate. Zapoznaj się z jej wizją dotyczącą lokalnych produktów i naucz się przyrządzać dwa pyszne dania wegańskie — słodkiego kokosa i parfait z szakłakiem z dynią i gnocchi z orzechami laskowymi.
Parfait — część 1
Dowiedz się, jak przygotować ciasto na bazie roślin, zastępując tradycyjne składniki przeróżnymi odpowiednikami wegańskimi. Zapoznaj się ze wskazówkami dotyczącymi czasu i temperatur pieczenia w piekarniku.
Parfait — część 2
Przyrządź pralinę z orzechem pekana, rozpoczynając od herbaty rooibos z cytryną. Poznaj wskazówki dotyczące idealnej tekstury i temperatur.
Parfait — część 3
Przed gotowaniem, podgrzewaniem, schładzaniem i zamrażaniem parfaitów kokosowych należy połączyć puree z szakłaka i dżem z kumkwata.
Parfait — część 4
Przygotuj składniki, aby stworzyć smaczny warstwowy deser roślinny!
Gnocchi — część 1
Wykorzystaj potęgę roślin, przyrządzając gnocchi. Dowiedz się, jak ugniatać i wałkować idealne ciasto przed uformowaniem i pieczeniem.
Gnocchi — część 2
Przyrządź chrupiące i złociste gnocchi, dodaj sezonowe i słone przyprawy i uzyskaj kolorowy, jesienny wygląd.