![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/kuchnia_na_bazie_roslin/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1643446631915.jpg)
Wprowadzenie
Poznaj szefa kuchni Michelle Theron z Hazendal Wine Estate. Zapoznaj się z jej wizją dotyczącą lokalnych produktów i naucz się przyrządzać dwa pyszne dania wegańskie — słodkiego kokosa i parfait z szakłakiem z dynią i gnocchi z orzechami laskowymi.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/kuchnia_na_bazie_roslin/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1643446645417.jpg)
Parfait — część 1
Dowiedz się, jak przygotować ciasto na bazie roślin, zastępując tradycyjne składniki przeróżnymi odpowiednikami wegańskimi. Zapoznaj się ze wskazówkami dotyczącymi czasu i temperatur pieczenia w piekarniku.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/kuchnia_na_bazie_roslin/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1643446658703.jpg)
Parfait — część 2
Przyrządź pralinę z orzechem pekana, rozpoczynając od herbaty rooibos z cytryną. Poznaj wskazówki dotyczące idealnej tekstury i temperatur.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/kuchnia_na_bazie_roslin/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1643446670288.jpg)
Parfait — część 3
Przed gotowaniem, podgrzewaniem, schładzaniem i zamrażaniem parfaitów kokosowych należy połączyć puree z szakłaka i dżem z kumkwata.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/kuchnia_na_bazie_roslin/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_622216658/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1643446684578.jpg)
Parfait — część 4
Przygotuj składniki, aby stworzyć smaczny warstwowy deser roślinny!
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/kuchnia_na_bazie_roslin/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1445561028/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1643446695772.jpg)
Gnocchi — część 1
Wykorzystaj potęgę roślin, przyrządzając gnocchi. Dowiedz się, jak ugniatać i wałkować idealne ciasto przed uformowaniem i pieczeniem.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/kuchnia_na_bazie_roslin/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1499786315/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1643446709437.jpg)
Gnocchi — część 2
Przyrządź chrupiące i złociste gnocchi, dodaj sezonowe i słone przyprawy i uzyskaj kolorowy, jesienny wygląd.