Poznaj szefa kuchni Jeana
Dzień dobry! Szef kuchni Jean Van Der Westhuizen z firmy Unilever Food Solutions przedstawi Ci 101 sposobów na przyrządzanie idealnego bulionu, dzieląc się swoim 20-letnim doświadczeniem kulinarnym.
Przygotowanie kuchni
Niemal każda kuchnia umożliwia przyrządzenie odpowiedniej ilości bulionu. Dowiedz się, czego szef kuchni Jean używa w swojej kuchni.
Wybór odpowiednich składników
Poznaj różnicę między poszczególnymi rodzajami bulionów i dowiedz się, jak tworzyć odpowiednie smaki.
Przygotowanie
Postępuj zgodnie z instrukcjami szefa kuchni Jeana, aby równomierne ugotować wszystkie składniki.
Techniki
Dowiedz się, dlaczego temperatura wody, z której korzystasz, może mieć znaczenie.
Odszumowanie
Oprócz sposobu na odszumowanie bulionu szef kuchni Jean pokaże, co zrobić, aby nadać bulionowi odrobinę ziemistości.
Bulion z warzyw
Jak wydobyć z warzyw maksymalną ilość smaku przy jak najmniejszym wysiłku? Poznaj sekret szefa kuchni Jeana!
Bulion z kurczaka
Dowiedz się, jak uniknąć gorzkiego smaku w bulionie z kurczaka.
Odcedzanie składników
Po przygotowaniu wszystkich bulionów szef kuchni Jean odcedza je, aby zaprezentować nam różnice w kolorze.
Buliony Unilever Food Solutions
Szef kuchni Jean przedstawia serię produktów Knorr od firmy Unilever Food Solutions. To doskonałe rozwiązanie nie tylko do przygotowywania bulionów, ale także do wykańczania potraw lub wydobywania z nich głębi smaku.