![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/stek_rzeznictwo_dojrzewanie_gotowanie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1643445999457.jpg)
Wprowadzenie
Zostań mistrzem przyrządzania steków z Timem Delaneyem, szefem kuchni w londyńskiej restauracji Goodman. Dowiedz się wszystkiego, co należy wiedzieć o idealnym steku, począwszy od zaopatrzenia, dojrzewania i rzeźnictwa, aż po przygotowanie i smażenie. Poznaj szczegółowe przepisy pozwalające na uzyskanie idealnie upieczonych krawędzi steku.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/stek_rzeznictwo_dojrzewanie_gotowanie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1643445987638.jpg)
Przygotowanie kuchni
Od najostrzejszych noży, aż po najlepszy grill — dowiedz się, jak za każdym razem przygotować kuchnię do przyrządzenia idealnego steku.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/stek_rzeznictwo_dojrzewanie_gotowanie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1643446018690.jpg)
Zaopatrzenie
Stek jest dobry tylko wtedy, gdy jakość mięsa jest odpowiednia. Zapoznaj się z najlepszymi wskazówkami i informacjami na temat steków, począwszy od znalezienia odpowiedniego sposobu cięcia, aż po sprawdzenie, czy mięso jest wystarczające marmurkowate i świeże.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/stek_rzeznictwo_dojrzewanie_gotowanie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1643446031266.jpg)
Przygotowywanie
Obejrzyj ten szczegółowy poradnik dotyczący przygotowywania steków. Dowiedz się, jak otrzymywać różne steki z jednego cięcia, naucz się obsługiwać piłę taśmową i opanuj cięcie do perfekcji.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/stek_rzeznictwo_dojrzewanie_gotowanie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1445561028/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1643446043666.jpg)
Gotowanie
Teraz nadszedł czas na smażenie! Zobacz, jak szef kuchni Tim Delaney używa piekarnika Josper do przygotowania idealnego steku. Poznaj najważniejsze wskazówki na temat węgla drzewnego, optymalnej temperatury piekarnika i sprawdzania, czy steki są odpowiednio wypieczone.