Wprowadzenie
Zostań mistrzem przyrządzania steków z Timem Delaneyem, szefem kuchni w londyńskiej restauracji Goodman. Dowiedz się wszystkiego, co należy wiedzieć o idealnym steku, począwszy od zaopatrzenia, dojrzewania i rzeźnictwa, aż po przygotowanie i smażenie. Poznaj szczegółowe przepisy pozwalające na uzyskanie idealnie upieczonych krawędzi steku.
Przygotowanie kuchni
Od najostrzejszych noży, aż po najlepszy grill — dowiedz się, jak za każdym razem przygotować kuchnię do przyrządzenia idealnego steku.
Zaopatrzenie
Stek jest dobry tylko wtedy, gdy jakość mięsa jest odpowiednia. Zapoznaj się z najlepszymi wskazówkami i informacjami na temat steków, począwszy od znalezienia odpowiedniego sposobu cięcia, aż po sprawdzenie, czy mięso jest wystarczające marmurkowate i świeże.
Przygotowywanie
Obejrzyj ten szczegółowy poradnik dotyczący przygotowywania steków. Dowiedz się, jak otrzymywać różne steki z jednego cięcia, naucz się obsługiwać piłę taśmową i opanuj cięcie do perfekcji.
Gotowanie
Teraz nadszedł czas na smażenie! Zobacz, jak szef kuchni Tim Delaney używa piekarnika Josper do przygotowania idealnego steku. Poznaj najważniejsze wskazówki na temat węgla drzewnego, optymalnej temperatury piekarnika i sprawdzania, czy steki są odpowiednio wypieczone.