![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/premiumizacja-dan/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1613569809089.jpg)
1. Wprowadzenie
Szef Dietrich, Gówny Szef Kuchni w Coobs w Johannesburgu przedstawia premiumizację dań - koncepcję zwiększania wartości zupełnie przeciętnego dania i ulepszania ich za pomocą kilku prostych tricków. Eksperymentuj z dwoma daniami - kiełbaski na puree oraz maślanką z kurczakiem i frytkami.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/premiumizacja-dan/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1613569806844.jpg)
2. Maślany smażony kurczak - Składniki
Zapoznaj się ze składnikami na pierwsze danie - maślany smażony kurczak z sosem miodowym i pikantnymi chipsami.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/premiumizacja-dan/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1613569809036.jpg)
3. Maślany smażony kurczak - przygotowanie cz. 1
Rozpocznij od pokrycia kurczaka mączką z jaj, mąki i bułki tartej, a następnie naucz się klasycznego przepisu na slaw, który będzie towarzyszyć potrawie.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/premiumizacja-dan/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1613569807734.jpg)
4. Maślany smażony kurczak - przygotowanie cz. 2
Smaż na głębokim tłuszczu, skropić i posypać dodatkami i przygotuj chrupiące chipsy z pikantnymi przyprawami.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/premiumizacja-dan/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_622216658/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1613569807497.jpg)
5. Kiełbaski na puree - przygotowanie cz. 1
Poznaj składniki przed grillowaniem i przyprawianiem kiełbasek. Naucz się techniki jak uzyskać kremowe, miękkie puree.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/premiumizacja-dan/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1445561028/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1613569808265.jpg)
6. Kiełbaski na puree - przygotowanie cz. 2
Przygotuj por i zredukowany bulion, a następnie smaż cebulę na głębokim tłuszczu, jako ostatnie składniki. Przejdź do łączenia składników, aby uzyskać ekskluzywny efekt zwykłego klasyka.