![Future Menus: Low-Waste Menus_1.Introduction to Low Waste Menus_UFSAcademy](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/menu-przyszlosci-zero-waste/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video/image.img.png/1677579590569.png)
1. Wprowadzenie do zero-waste
W tym filmie szef kuchni Thais Gimenez wprowadzi Cię w temat menu zero-waste - nowego sposobu patrzenia na gotowanie, którego celem jest inteligentne i pomysłowe wykorzystanie składników, zmniejszenie marnotrawstwa i zwiększenie zysków. Niskie zużycie surowców to więcej niż tylko trend, to nowa perspektywa, która pozostaje na stałe.
![Future Menus: Low-Waste Menus_2.Slow-cooked Pork Belly with Cauliflower Purée__UFSAcademy](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/menu-przyszlosci-zero-waste/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video/image.img.png/1677579604335.png)
2. Wolno gotowany boczek wieprzowy z purée z kalafiora
W tym filmie nauczysz się, jak przygotować pyszne danie z wolno duszonym boczkiem wieprzowym w stylu azjatyckim z purée z kalafiora, razem z szefem kuchni Craigiem Elliottem. To danie wykorzystuje bogaty w smak boczek wieprzowy, tańszy rodzaj mięsa. Połączony z dynią, kalafiorem i jabłkami tworzy doskonałe danie na jesień, które minimalizuje marnotrawstwo surowców.
![Future Menus: Low-Waste Menus_3.Mezze Maze Part 1_UFSAcademy](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/menu-przyszlosci-zero-waste/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_1639181736/columnctrl_parsys_1/video/image.img.png/1677579617886.png)
3. Układanka z mezze cz.1
Dowiedz się, jak przygotować Układankę z Mezze z szefową kuchni Joanne Limoanco Gedrano, czyli ciecierzycowy gofr z mutabal, hummusem z awokado, galaretką z buraków i mikrozieleniną. W pierwszej części, szefowa Joanne opowie o składnikach i pokaże, jak przygotować ciasto na ciecierzycowego gofra.
![Future Menus: Low-Waste Menus_4.Mezze Maze Part 2_UFSAcademy](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/menu-przyszlosci-zero-waste/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_951482931/columnctrl_parsys_1/video/image.img.png/1677670329571.png)
4. Układanka z mezze cz.2
W drugiej części szefowa kuchni Joanne kończy przygotowywać Układankę z Mezze. Pokaże Ci, jak zrobić mutabal (dip z bakłażana i tahini), galaretkę z pozostałego soku z marynowanych buraków oraz jak udekorować potrawę suszonymi skórkami ciecierzycy, mikrozieleniną i marynowanymi burakami. Następnie pokaże, jak stylowo podać mezze.
![Future Menus: Low-Waste Menus_5.Spelt Bruschetta with Orange fermented tomato_UFSAcademy](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/menu-przyszlosci-zero-waste/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_9/columnctrl_parsys_1/video/image.img.png/1677579641051.png)
5. Bruschetta z orkiszu z fermentowanym pomidorem pomarańczowym
W tym filmie szef kuchni Ronald Van-der-Laars nauczy Cię, jak przygotować bruschettę w duchu zero-waste z orkiszu z pomarańczowymi pomidorami poddanymi fermentacji. Pokaże, jak odwodnić pomidory, wędzić mozzarellę bufala na zimno i jak podać bruschettę na pełnoziarnistym chlebie.