
1. Wprowadzenie
W tym kursie Szef Kuchni Eric Chua, Szef Kuchni Maurits van Vroenhoven i Szef Kuchni René-Noel Schiemer pokazują Ci, jak innowacyjnie i kreatywnie wykorzystywać warzywa do tworzenia pysznych przystawek, dań głównych i deserów. Świat warzyw oferuje wiele składników, które, dzięki odrobinie eksperymentowania i techniki, można przekształcić w alternatywy dla mięsa, kremy i wiele innych potraw.

2. Opalane brukselki w dymnej glazurze gochujang
W tym filmie, singapurski szef kuchni Eric Chua podnosi wartość skromnych, ekonomicznych warzyw kapustnych dzięki swojemu przepisowi na brukselkę. Szef Eric pokazuje, jak przyprawić i upiec brukselkę, jak przygotować sałatkę z surowej brukselki oraz jak przygotować koreański sos dymny do dekoracji dania.

3. Marchew na cztery sposoby z kąskami w przyprawach do sosu mole
Niemiecki szef kuchni René-Noel Schiemer demonstruje wyjątkowy, bezodpadowy wegański przepis na "Marchewki na 4 sposoby". W tym filmie szef René pokazuje, jak pracować z różnymi rodzajami marchewek, nadając im smak i serwując, Wreszcie, szef René pokaże, jak nakładać danie, które doskonale nadaje się jako przystawka lub danie główne.

4. Pasternakowe mini lody Magnum z panna cottą
Szef Maurits van Vroenhoven pokazuje, jak przekształcić pasternak w mini lody i deser panna cotta. Dowiedz się, jak przygotować smaczną pastę toffi z topinamburu, żel z owoców rokitnika i kalamondyny oraz ciastka z pasternaka i cukru pudru, a na końcu jak nakładać ten pyszny deser na bazie korzeniowych warzyw.