Menu

01:43

Poznaj szefa kuchni Jeana

Dzień dobry! Szef kuchni Jean Van Der Westhuizen z firmy Unilever Food Solutions przedstawi Ci 101 sposobów na przyrządzanie idealnego bulionu, dzieląc się swoim 20-letnim doświadczeniem kulinarnym. 

00:52

Przygotowanie kuchni

Niemal każda kuchnia umożliwia przyrządzenie odpowiedniej ilości bulionu. Dowiedz się, czego szef kuchni Jean używa w swojej kuchni. 

01:30

Wybór odpowiednich składników

Poznaj różnicę między poszczególnymi rodzajami bulionów i dowiedz się, jak tworzyć odpowiednie smaki. 

02:41

Przygotowanie

Postępuj zgodnie z instrukcjami szefa kuchni Jeana, aby równomierne ugotować wszystkie składniki. 

01:31

Techniki

Dowiedz się, dlaczego temperatura wody, z której korzystasz, może mieć znaczenie. 

01:24

Odszumowanie

Oprócz sposobu na odszumowanie bulionu szef kuchni Jean pokaże, co zrobić, aby nadać bulionowi odrobinę ziemistości. 

01:16

Bulion z warzyw

Jak wydobyć z warzyw maksymalną ilość smaku przy jak najmniejszym wysiłku? Poznaj sekret szefa kuchni Jeana!

00:49

Bulion z kurczaka

Dowiedz się, jak uniknąć gorzkiego smaku w  bulionie z kurczaka. 

02:09

Odcedzanie składników

Po przygotowaniu wszystkich bulionów szef kuchni Jean odcedza je, aby zaprezentować nam różnice w kolorze. 

02:15

Buliony Unilever Food Solutions

Szef kuchni Jean przedstawia serię produktów Knorr od firmy Unilever Food Solutions.  To doskonałe rozwiązanie nie tylko do przygotowywania bulionów, ale także do wykańczania potraw lub wydobywania z nich głębi smaku. 

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza