Menu

Składniki

+

Rolada z białych ryb

  • Morszczuk, filet 200.0 g
  • Filet z sandacza 200.0 g
  • Wodorosty Nori 10.0 szt.
  • Sól, gruba 100.0 g
  • Cukier 100.0 g

Chips z nori

Zupa bouillabaisse


...

Przygotowanie

  1. Rolada z białych ryb

    • Ryby wyfiletuj, oczyść, wyrównaj kształty, zasyp solą i cukrem. Pozostaw na 2 godz. 
    • Następnie ryby opłucz, osusz ręcznikiem i każdy filet oddzielnie zawijaj w nori, tak aby powstała rolada.
    • Całość zawiń ciasno w folię i gotuj na parze przez 45 min w temp. 55°C. 
  2. Chips z nori

    • Papier ryżowy posmaruj roztrzepanym jajkiem. Następnie przyklej do niego nori i sprasuj blachą G/N lub deską. Pozostaw do wyschnięcia, inaczej wykręci się we fryturze. 
    • Sos ogrodowy zblenduj na zielony puder. 
    • Całość smaż w rozgrzanej fryturze, aż powstaną chipsy.
    • Po usmażeniu chipsy natychmiast posyp przygotowanym pudrem. 
  3. Zupa bouillabaisse

    • Pozostałości z ryb usmaż na oleju. Następnie dodaj cebulę i duś przez chwilę. Całość podlej winem. 
    • Do ryb dolej wodę. Dodaj pomidory Tomato Pronto i gotuj do uzyskania klarownego wywaru. Następnie przecedź przez sito. 
    • Pokrojone warzywa uduś w garnku. Dodaj Pastę szafranową, Fond z owoców morza, Esencję bulionu rybnego, rozmaryn i przyprawy. 
    • Całość zalej wcześniej przygotowanym wywarem rybnym i gotuj do miękkości warzyw. 
    • Zupę zagęść Zasmażką, zabiel śmietanką, zblenduj i przetrzyj przez sito. Podanie • Zupę podawaj z chipsem z nori i roladą rybną.
  4. Podanie

    • Zupę podawaj z chipsem z nori i roladą rybną.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza