Menu

Składniki

+

Marynowana sola

Mus z łososia

  • Łosoś filet 300.0 g
  • Białko 4.0 szt.
  • Przyprawy: sól i pieprz

Tiul z curry

Risotto z soczewicy

Podanie

  • Żurawina 30.0 g

„Metoda obróbki w niskiej temperaturze pozwala na zachowanie wartości odżywczych składników oraz pomaga osiągnąć wyjątkowy smak dania”.

...

Przygotowanie

  1. Marynowana sola

    • Filety z soli delikatnie posmaruj Esencją cytrusową, odstaw na 1 godzinę. 
    • Cukinie pokrój w cienkie plastry za pomocą mandoliny. 
    • Plastry cukinii żółtej i zielonej rozłóż na przemian na folii spożywczej.
    • Na cukinii rozłóż filety soli i delikatnie posyp Marynatą do ryb
  2. Mus z łososia

    • Łososia zmiksuj z białkami na mus i dopraw. 
    • Warstwę musu ułóż na rozłożonych filetach soli, zwiń w wałek.
    • Ciasno zawiń w folię spożywczą. 
    • Gotuj na parze w temp. 56°C przez 25 minut.
  3. Tiul z curry

    • Pędzlem rozsmaruj cienką warstwę Pasty curry na macie do pieczenia i posyp glukozą w proszku. 
    • Piecz w temp. 180°C przez 2-3 minuty.
  4. Risotto z soczewicy

    • Na oliwie zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj soczewicę i zasmażaj. 
    • Dodaj wino i Esencję rybną, zredukuj o połowę. 
    • Podlej niewielką ilością wody i gotuj przez chwilę, dopraw do smaku.
  5. Podanie

    • Roladę z soli i łososia odwiń z folii i wyporcjuj.
    • Porcję soczewicy ułóż na talerzu, następnie roladkę z soli. 
    • Posyp jagodami goji lub żurawiny oraz świeżymi ziołami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza