Menu

Składniki

+

Dorsz

  • Dorsz 1500.0 g
  • Masło klarowane wegetariańskie
  • Sól morska (do smaku)
  • Tymianek 10.0 gałązek
  • Czosnek 2.0 ząbki

Ziemniaki

Vinaigrette

  • Esencja Cytrusowa Knorr Professional 0,4l 60.0 ml
  • Oliwa Extra Virgin 200.0 ml
  • Pomidory (pokrojone w kostkę b/s) 200.0 g
  • Szczypiorkowy olej infuzowany 20.0 g
  • Czosnek 1.0 ząbek

...

Przygotowanie

  1. Dorsz

    • Dorsza podziel na 20 równych kawałków, przypraw solą morską i usmaż na Ramie Culinesse z gałązką tymianku i rozgniecionym czosnkiem.
  2. Ziemniaki

    • Esencję bulionu rybnego połącz z wodą i zagotuj.
    • Cebulę i por pokrój w półksiężyce, delikatnie zeszklij na maśle, podlej winem.
    • Dodaj ziemniaki pokrojone w plastry i zalej bulionem rybnym.
    • Całość przełóż na blaszkę, przykryj i wstaw do pieca konwekcyjnego na funkcję gotowania.
    • Duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw do smaku Esencją Umami Knorr Professional.
  3. Vinaigrette

    • Esencję Cytrusową Knorr Professional połącz z oliwą, szczypiorkiem, drobno pokrojonym czosnkiem i pomidorami.
    • Całość delikatnie wymieszaj.
  4. Podanie

    • Ziemniaki przełóż na talerz i polej sosem od duszenia. Na ziemniakach ułóż rybę i polej przygotowanym vinaigrette pomidorowym z cytrusami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza