Menu

Składniki

+

Solanka do ryb

  • Dorsz filet 1.5 kg
  • Woda 2.0 l
  • Sól 0.1 kg

Smażenie

  • Tłuszcz do smażenia w piecu konwekcyjnym 50.0 ml

Sos


...

Przygotowanie

  1. Solanka do ryb

    • Dorsza pokrój na 10 kawałków.
    • Wodę wymieszaj z solą, dodaj pokrojonego dorsza i odstaw na godzinę.
    • Następnie wyjmij rybę z solanki, wypłucz i osusz.
  2. Smażenie

    • Ramą Combi cienko spryskaj na G/N, ułóż kawałki dorsza i z góry również cienko go spryskaj.
    • Wstaw do pieca nagrzanego do temperatury 190⁰C na około 6 minut.
  3. Sos

    • W gorącej wodzie wymieszaj Sos biały i zagotuj, odstaw i przykryj.
    • Na maśle zeszklij czosnek z porem pokrojonym metodą julienne, dodaj wino i krótko redukuj.
    • Dodaj Esencję bulionu rybnego, pozostałe składniki i ugotowany wcześniej sos biały.
    • Całość zagotuj i dopraw do smaku.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza