Menu

Składniki

+

Bowl

Panierka

  • Pestki słonecznika 100.0 g
  • Dynia 100.0 g
  • Bułka tarta 200.0 g
  • Jajka 5.0 szt.
  • Sól 5.0 g
  • Mąka pszenna 50.0 g

Warzywa


...

Przygotowanie

  1. Bowl

    • Rybę przypraw Delikatem i ugotuj w piecu konwekcyjnym. Ugotowaną rybę podziel na mniejsze kawałki, usuń pozostałe ości.
    • Ryż ugotuj z dodatkiem Esencji bulionu rybnego.
    • Na oleju podsmaż cebulę, dodaj koncentrat i chwilę podsmażaj. Połącz z ugotowanym ryżem i rybą. Dodaj Peperonatę, Sos chili i przyprawy. Całość wymieszaj i odstaw do schłodzenia. Wyporcjuj kulki i pozostaw w lodówce.
  2. Panierka

    • Pestki posiekaj i połącz z bułka tartą. Jaja połącz z solą, mąką i odrobiną wody.
    • Kulki rybne opanieruj i usmaż w głębokim tłuszczu.
  3. Warzywa

    • Warzywa pokrój w dowolny sposób.
    • Cukinie i kalafiora zblanszuj.
    • Na oleju z masłem i posiekanym czosnkiem podsmaż warzywa, dopraw Aroma Mixem.
  4. Podanie

    • Na ciepłych warzywach podawaj kuleczki z opanierowanej ryby
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza