Menu

Składniki

+

Zupa

  • Cebula 4.0 cu
  • Masło
  • Por biała część grubo pokrojona 1.0 cu
  • Bulion drobiowy 2.0 l
  • Swieży Tymianek, Liść Laurowy I Natka Pietruszki
  • Przyprawy (sól i pieprz)
  • Śmietanka 30% 200.0 ml
  • Cykoria, Grubo Pokrojona 10 Szt.

Pianka truflowa

  • Mleko 3.2% 200.0 ml
  • Kilka Kropli Oleju Truflowego

Podanie

  • Przegrzebki 10.0 cu
  • Cykoria
  • Krewetki koktajlowe 100.0 g
  • Ser Kozi 180 G

...

Przygotowanie

  1. Zupa

    • Podsmaż cebulę na maśle.
    • Dodaj cykorię, pora i podsmaż jeszcze chwilę.
    • Zalej bulionem, dodaj zioła i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
    • Zmiksuj w blenderze i przetrzyj przez sito.
    • Postaw z powrotem na ogniu i dodaj śmietankę
    • Dopraw do smaku.
  2. Pianka truflowa

    • Podgrzej mleko z olejem truflowym do ok. 90⁰ C.
    • Ubij na pianę mikserem ręcznym.
  3. Podanie

    • Przesmaż przegrzebki i przypraw solą i pieprzem.
    • Umieść kawałki cykorii w średnio głębokim talerzu.
    • Dodaj zupę i pokrusz nad talerzem kozi ser.
    • Dodaj krewetki i piankę.
    • Udekoruj świeżymi ziołami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza