Menu

Składniki

+

Zupa szczawiowa

  • Masło 50.0 g
  • Cebula 40.0 g
  • Seler 100.0 g
  • Pietruszka 100.0 g
  • Por 50.0 g
  • Woda 1.6 l

Puree ziemniaczane


...

Przygotowanie

  1. Zupa szczawiowa

    • Na maśle podsmaż pokrojoną cebulę, seler, pietruszkę i por. 
    • Zalej wodą, dodaj Rosół, przyprawy i gotuj do miękkości. 
    • Dodaj szczaw, wlej śmietankę i zagotuj. 
    • Zupę zmiksuj, dodając liście szpinaku.
  2. Puree ziemniaczane

    • Do wody o temp. 80°C dodaj masło, wsyp Puree, wymieszaj i odstaw.
  3. Podanie

    • Zupę podawaj z puree, jajkiem sadzonym i chipsem z boczku.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza