Menu

Składniki

+

Krokiety

Sos tatarski

Podanie

  • Bukiet sałat 300.0 g
  • Rzodkiewki

Krokiety ziemniaczane możesz nadziewać dowolnymi składnikami lub nawet podawać bez farszu. Zawsze idealnie smakują w towarzystwie sosu tatarskiego. Mogą być daniem głównym lub dodatkiem, który zastąpi w bufecie klasyczne frytki.

...

Przygotowanie

  1. Krokiety

    • Puree ziemniaczane połącz z mąką, zalej ciepłą wodą, wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
    • Następnie dodaj 3 jajka, wyrób ciasto, uformuj krokiety nafaszerowane serem.
    • Krokiety panieruj w pozostałych jajkach i panko, usmaż na głębokim tłuszczu we frytkownicy w temperaturze 150°C.
  2. Sos tatarski

    • Wszystkie składniki sosupokrój w drobną kostkę, koperek posiekaj. Całość połącz z majonezem, chrzanem i dopraw do smaku według własnego uznania.
  3. Podanie

    • Krokiety podawaj z bukietem sałat i porcją sosu.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza