Menu

Składniki

+

Zupa

Podanie

  • Grzanki 150.0 g
  • Pasta truflowa 80.0 g
  • Sałata masłowa 40.0 g

To rozgrzewająca zupa o unikalnym smaku zapomnianych, choć teraz coraz częściej goszczących na stołach warzyw: skorzonery, topinamburu czy pasternaku. Alternatywnie można użyć łatwiej osiągalnych warzyw, np. korzenia selera lub pietruszki. Pastę truflową z powodzeniem zastąpi tapenada z oliwek i anchois.

...

Przygotowanie

  1. Zupa

    • W garnku rozgrzej masło, dodaj pokrojone w kostkę warzywa oraz Primerbę czosnkową.
    • Całość delikatnie zasmaż – tak, aby warzywa się nie zarumieniły.
    • Dodaj wodę i Esencję bulionu warzywnego, gotuj pod przykryciem do miękkości.
    • Zupę zmiksuj na krem i przecedź przez drobne sito, następnie dodaj Ramę połączoną z żółtkami.
    • Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.
  2. Podanie

    • Do głębokiego talerza nalej gęsty krem, udekoruj pastą truflową, grzankami i pokrojoną w paski sałatą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza