Menu

Składniki

+

Dashi na bazie pasty Marmite

  • Woda 3.5 l
  • Cukier 25.0 g
  • Wodorosty 75.0 g

Bulion Miso

Podanie

  • Marchew 250.0 g
  • Pak choy 250.0 g
  • Rzodkiewka 100.0 g
  • Tofu twarde 500.0 g
  • Olej 40.0 ml
  • Mieszanka przypraw Togarashi
  • Szczypiorkowy olej infuzowany 60.0 g
  • Makaron udon, ugotowany
  • Grzybki enoki

„Gdy gotujemy bez mięsa, wiele osób obawia się, że całość wyjdzie bez smaku. Dlatego ważne, aby wszystkie te dania miały wspaniały smak i głęboki, bogaty aromat. Często tak nie jest, dlatego w przypadku dań roślinnych po prostu musimy jeszcze bardziej skupić się na głębi smaku i aromatu”. 

...

Przygotowanie

  1. Dashi na bazie pasty Marmite

    • Do wody dodaj pozostałe składniki, zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu 2 godziny. 
    • Po wystygnięciu odstaw do lodówki na 24 godziny. Przecedź.
  2. Bulion Miso

    • Gotowy bulion zagotuj, dodaj wino ryżowe i pastę miso. Wymieszaj i dopraw.
  3. Podanie

    • Marchew pokrój w słupki, rzodkiewkę w cienkie półksiężyce, pak choi w grube kawałki, enoki podziel na małe pęczki. 
    • Tofu pokrój na plastry, obsmaż i posyp przyprawą Togarashi. 
    • Udon i wszystkie składniki, oprócz tofu, ułóż w misce. Zalej wrzącym bulionem miso, a na wierzch połóż plastry tofu i dymkę.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza