Menu

Składniki

+

Tost pszenny

  • Chleb tostowy 600.0 g
  • Masło 40.0 g

Pieczony rostbef

Szpinak

  • Szpinak baby 500.0 g
  • Oliwa 30.0 ml
  • Sól 4.0 g
  • Pieprz czarny mielony 1.0 g

Boczek

  • Boczek wędzony 200.0 g

Jajko

  • Jajko 10.0 szt.
  • Olej 50.0 ml
  • Masło 40.0 g

Sos a'la Choron


Sos Holenderski Knorr Professional to jakościowa, uniwersalna baza do innych sosów. Użyłem go do stworzenia sosu w stylu choron. Powtarzalność smaku oraz prostota i szybkość użycia gwarantowane. Mogłem dzięki temu poświęcić uwagę i dopracować pozostałe elementy dania.

...

Przygotowanie

  1. Tost pszenny

    • Chleb tostowy pokrój na 3 cm kromki i tostuj na patelni z dodatkiem masła na złoty kolor
  2. Pieczony rostbef

    • Rostbef zamarynuj w 200 ml oleju z dodatkiem Marynaty do wołowiny i Primerby prowansalskiej. Owiń w folię aluminiową i upiecz w temp. 90°C do uzyskania 56°C w środku. Po upieczeniu odstaw mięso do odpoczynku i pokrój w plastry.
  3. Szpinak

    • Szpinak delikatnie podsmaż na oliwie, dopraw solą i pieprzem.
  4. Boczek

    • Plastry boczku upiecz w temp. 220°C przez ok. 6 min tak, by nabrały koloru i były chrupkie
  5. Jajko

    • Usmaż jajka sadzone, tak by żółtko było płynne.
  6. Sos a'la Choron

    • Sos Holenderski połącz z Ketchupem i dokładnie wymieszaj.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza