Menu

Składniki

+

Tortellini

Puree z groszku

Dekoracja

  • Szynka Serrano 80.0 g
  • Groszek zielony mrożony 100.0 g
  • Kiełki groszku 20.0 g
  • Groszek cukrowy 70.0 g

...

Przygotowanie

  1. Tortellini

    • Tortellini ugotuj w osolonej wodzie i odcedź. 
    • Na patelni rozgrzej olej z oliwą, dodaj Pastę szafranową, wymieszaj do rozpuszczenia i połącz z ugotowanymi pierożkami. 
    • Całość delikatnie podsmaż.
  2. Puree z groszku

    • Groszek ugotuj w osolonej wodzie. 
    • Zmiksuj z Esencją, śmietanką i masłem, dopraw do smaku solą.
  3. Dekoracja

    • Przygotuj chipsy: plastry szynki ułóż na pergaminie, przykryj drugim arkuszem i piecz w temp. 200⁰C przez ok. 12-15 minut.
    • Groszek mrożony zblanszuj i zahartuj. 
    • Groszek cukrowy pokrój.
  4. Podanie

    • Tortellini ułóż na puree z groszku, udekoruj chipsami i pozostałymi składnikami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza