Menu

Składniki

+

Stek z polędwicy

Sałatka

  • Pomidorki koktajlowe, miks 30 g
  • Oliwa 10 ml
  • Kapary 40 g
  • Anchois 40 g
  • Rukola 250 g
  • Burrata (500g) 5 szt.
  • Bazylia 15 g

Sos vinaigrette


Użycie Marynaty do wołowiny Knorr Professional to mój niezawodny sposób na zawsze soczystego i kruchego steka.

...

Przygotowanie

  1. Stek z polędwicy

    • Polędwicę obsyp mieszanką soli, cukru i Marynaty. Odstaw do lodówki na 50 min, a następnie opłucz w zimnej wodzie i osusz.
    • Ciasno zawiń w folię spożywczą.
    • Zawakuj i wstaw do pieca na parowanie na 60 min w temp. 54°C. Następnie wstaw do lodowatej wody.
    • Polędwice pokrój na 100 g steki, obsmaż i bastuj z dodatkiem masła, rozmarynu i rozgniecionego czosnku w łupinie.
  2. Sałatka

    • Pomidorki koktajlowe zgrilluj.
    • Burratę podziel na kawałki.
  3. Sos vinaigrette

    • Sos sałatkowy ogrodowy połącz ze 100 ml zimnej wody, 100 ml oliwy, sokiem z cytryny, Primerbą, 10 g drobno posiekanego czosnku, oregano, solą i pieprzem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza