Menu

Składniki

+

Farsz

Podanie

  • Śmietana kwaśna wegetariańska 24% 400.0 ml
  • Cebula 120.0 g
  • Mix sałat 500.0 g

Tacos to tradycyjne meksykańskie danie, składające się z zawiniętej w łódeczkę kukurydzianej tortilli wypełnionej farszem. Nasza propozycja to Tacos z mięsnym chili.

...

Przygotowanie

  1. Farsz

    • Na oleju zasmaż wołowinę, fix do potraw meksykańskich połącz z wodą i dodaj do zasmażonego mięsa.
    • Dodaj czosnek, chili oraz pomidory z puszki, całość duś na wolnym ogniu, pod koniec dodaj odsączoną fasolę i pokrojoną kolendrę. Konsystencja powinna być gęsta, tak by nie wypływała z placków.
    • Farsz wystudźi nadziewaj nim na zimno kukurydziane placki.
    • Całość podgrzej w piekarniku.
  2. Podanie

    • Podawaj z łyżką Ramy 24%, cebulą pokrojoną w krążki i kolendrą. Znakomitym dodatkiem będą sałaty, na których podamy danie.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza