Składniki
Stek z polędwicy wołowej, sos bernaise, warzywa
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Stek
Polędwica wołowa, oczyszczona
/kg
2000.0 g
0%
Oliwa
/l
40.0 ml
0%
Sól do smaku
/
0.0
0%
Pieprz Czarny Do Smaku
/
0.0
0%
Rozmaryn świeży
/gałązki
2.0 gałązki
0%
Masło
/kg
50.0 g
0%
Czosnek w łupinie
/ząbki
2.0 ząbki
0%
Sos
Sos holenderski Knorr 1 kg
/kg
90.0 g
0%
Woda
/l
200.0 ml
0%
"Śmietanka" roślinna 30%
/l
300.0 ml
0%
Szalotka, kostka
/kg
50.0 g
0%
Wino białe wytrawne
/l
50.0 ml
0%
Ocet winny biały
/l
50.0 ml
0%
Pieprz czarny rozgnieciony
/cu
5.0 cu
0%
Estragon, suszony
/kg
2.0 g
0%
Masło
/kg
100.0 g
0%
Dodatki
Ziemniak (małe ugotowane na parze)
/cu
20.0 cu
0%
Oliwa
/l
30.0 ml
0%
Pieczarki, małe
/cu
20.0 cu
0%
Mała marchewka
/cu
30.0 cu
0%
Szparagi zielone, baby
/kg
30.0 g
0%
Cukinia baby, przekrojona wzdłuż
/cu
10.0 cu
0%
Por, baby
/cu
10.0 cu
0%
Pieprz Czarny, Swieżo Mielony Do Smaku
/
0.0
0%
Podanie
Kwiaty, Mikro Zioła
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Stek
-
Polędwica wołowa, oczyszczona 2 kg
-
Oliwa 40 ml
-
Sól do smaku
-
Pieprz Czarny Do Smaku
-
Rozmaryn świeży 2 gałązki
-
Masło 50 g
-
Czosnek w łupinie 2 ząbki
Sos
-
Woda 200 ml
-
"Śmietanka" roślinna 30% 300 ml
-
Szalotka, kostka 50 g
-
Wino białe wytrawne 50 ml
-
Ocet winny biały 50 ml
-
Pieprz czarny rozgnieciony 5 cu
-
Estragon, suszony 2 g
-
Masło 100 g
Dodatki
-
Ziemniak (małe ugotowane na parze) 20 cu
-
Oliwa 30 ml
-
Pieczarki, małe 20 cu
-
Mała marchewka 30 cu
-
Szparagi zielone, baby 30 g
-
Cukinia baby, przekrojona wzdłuż 10 cu
-
Por, baby 10 cu
-
Pieprz Czarny, Swieżo Mielony Do Smaku
Podanie
-
Kwiaty, Mikro Zioła