Menu

Składniki

+

Ryby

  • Filet Z Dorsza B/Skóry 300 G
  • Filet Z Mintaja 300 G
  • Filet Z Lososia 200 G
  • Sól 10.0 g
  • Wędzona Makrela 200 G

Sos z warzywami i rybami

Puree


Paja to klasyczne danie kuchni brytyjskiej. Jest to rodzaj zapiekanki, którą można przyrządzać z mięsa, ryb i warzyw.

...

Przygotowanie

  1. Ryby

    • Filety z ryb pokrój w dużą kostkę, dodaj sól i wymieszaj.
    • Z makreli usuń skórę i ości, podziel na mniejsze kawałki.
  2. Sos z warzywami i rybami

    • Na maśle zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj mąkę i smaż delikatnie.
    • Do powstałej jasnej zasmażki wlej Ramę 24%, wymieszaj i dodaj pozostałe składniki.
    • Sos zagotuj dopraw do smaku, odstaw i delikatnie wymieszaj z surowymi rybami.
  3. Puree

    • Puree wsyp do wody o temp. 85°C, wymieszaj rózgą, odstaw i po minucie wymieszaj ponownie.
  4. Paja

    • Naczynia wysmaruj masłem przełóż porcję sosu z warzywami i rybami, następnie ułóż kilka kawałków wędzonej makreli i przykryj puree ziemniaczanym.
    • Zapiekaj w temp.180°C przez 35 - 40 minut.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza