Menu

Składniki

+

Ciasto

  • Ciasto francuskie 1.0 szt.

Krem

Mus pistacjowy

  • Śmietanka 30% 500.0 ml
  • Cukier puder 55.0 g
  • Esencja pistacjowa 120.0 n/a
  • Ser Mascarpone 250.0 g

Podanie

  • Borówki 100.0 g
  • Maliny 100.0 g
  • Pistacje, obrane 30.0 g

...

Przygotowanie

  1. Ciasto

    • Ciasto pokrój na prostokąty i owiń nim metalowe formy do rurek.
    • Smaż na głębokim tłuszczu w temp. 190°C do zarumienienia.
  2. Krem

    • Auszpik rozpuść w ciepłej wodzie. 
    • Śmietankę ubij z cukrem pudrem, dodaj Auszpik, Esencję cytrusową i mascarpone.
    • Przełóż do rękawa cukierniczego.
    • Krem wyszprycuj do zimnych rurek z ciasta francuskiego.
  3. Mus pistacjowy

    • Śmietankę ubij z cukrem pudrem, dodaj pastę pistacjową i mascarpone.
  4. Podanie

    • Deser podawaj z owocami i pokruszonymi pistacjami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza