Menu

Składniki

+

Wywar:

Dodatki:

Podanie:

  • Cebula dymka, szczypior, pokrojony 50.0 g
  • Nori 2 arkusze

...

Przygotowanie

  1. Wywar:

    • Do garnka z wodą przełóż wszystkie składniki wywaru, dodaj połowę sosu sojowego Ketjap Manis i gotuj na wolnym ogniu przez kilkanaście minut, doprawiając do smaku.
  2. Dodatki:

    • Makaron gotuj około 3-4 minuty, przecedź i zahartuj. 
    • Kawałki „Jak Kurczak” krótko karmelizuj na drugiej połowie sosu sojowego Ketjap Manis. 
    • Kukurydzę przekrój na mniejsze części.
  3. Podanie:

    • Gorący makaron rozłóż do misek i kolejno marchew z wywaru, shitake, imbir z wywaru, pędy bambusa, pak choy, kukurydzę, groszek cukrowy i karmelizowanego „ Jak Kurczaka”. 
    • Całość zalej wrzącym wywarem. 
    • Posyp dymką, plasterka chili i na końcu kawałki nori.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza