Składniki
Ragout z dzika w ciemnym piwie z warzywami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł75.31
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Mięso z dzika
/kg
1.2 kg
0%
Maślanka
/l
0.5 l
0%
Olej
/l
40.0 ml
0%
Cebula, drobna kostka
/g
150.0 g
0%
Czosnek
/g
20.0 g
0%
Liść laurowy
/szt.
5.0 szt.
0%
Ziele angielskie
/kg
15.0 g
0%
Jałowiec
/kg
10.0 g
0%
Rozmaryn świeży
/kg
10.0 g
0%
Piwo Porter
/l
0.4 l
0%
Woda
/l
1.0 l
0%
Podgrzybki, pokrojone
/kg
250.0 g
0%
Marchew
/g
0.2 kg
0%
Dynia Piżmowa, obrana, pokrojona
/g
0.2 kg
0%
Seler, obrany, pokrojony
/g
0.1 kg
0%
Pietruszka, duże słupki
/kg
0.1 kg
0%
Cebulka perłowa
/kg
150.0 g
0%
Ogórki korniszony
/kg
150.0 g
0%
Sól
/kg
1.0 g
0%
Pieprz czarny
/g
1.0 g
0%
Ziemniaki
/g
1.5 kg
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Mięso z dzika 1.2 kg
-
Maślanka 0.5 l
-
Olej 40.0 ml
-
Cebula, drobna kostka 150.0 g
-
Czosnek 20.0 g
-
Liść laurowy 5.0 szt.
-
Ziele angielskie 15.0 g
-
Jałowiec 10.0 g
-
Rozmaryn świeży 10.0 g
-
Piwo Porter 0.4 l
-
Woda 1.0 l
-
Podgrzybki, pokrojone 250.0 g
-
Marchew 0.2 kg
-
Dynia Piżmowa, obrana, pokrojona 0.2 kg
-
Seler, obrany, pokrojony 0.1 kg
-
Pietruszka, duże słupki 0.1 kg
-
Cebulka perłowa 150.0 g
-
Ogórki korniszony 150.0 g
-
Sól 1.0 g
-
Pieprz czarny 1.0 g
-
Ziemniaki 1.5 kg