Menu

Składniki

+

Pita

  • Drożdże świeże 60.0 ml
  • Cukier 12.0 g
  • Mąka pszenna 700.0 g
  • Sól 15.0 g
  • Olej 50.0 ml
  • Mleko 350.0 ml
  • Mąka kukurydziana 100.0 g

Humus

  • Cieciorka konserwowa 500.0 g
  • Sok z cieciorki 100.0 ml
  • Czosnek 10.0 g
  • Oliwa 40.0 ml
  • Pasta sezamowa 70.0 g
  • Cytryna 100.0 g
  • Kumin 8.0 g
  • Przyprawy: sól i pieprz

Falafel

  • Falafel 400.0 g

Step 4


...

Przygotowanie

  1. Pita

    • Przygotuj rozczyn z drożdży, części: mąki i mleka oraz odrobiny cukru, odstaw do garowania. 
    • Pozostałe składniki wymieszaj z rozczynem i wyrabiaj przez kilka minut, odstaw do wyrośnięcia. 
    • Ciasto podziel na 10 części, uformuj kulki, obtocz w mące kukurydzianej i odstaw do wyrośnięcia. 
    • Rozwałkuj na placki o grubości 1 cm i piecz w temp. 230°C przez ok. 5 min
  2. Humus

    • Cieciorkę odsącz i zmiksuj z pozostałymi składnikami, dopraw.
  3. Falafel

    • Falafel usmaż na głębokim tłuszczu
  4. Step 4

    • Składniki pesto zmiksuj i dopraw do smaku.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza