Menu

Składniki

+

Mięso

  • Pierś z kaczki 10.0 cu
  • Sól Morska Do Smaku

Buraki

  • Buraki surowe 7.0 cu
  • Masło 100.0 g
  • Tymianek suszony 2.0 g
  • Cukier, sól do smaku

Dressing malinowy

Sposób podania

  • Brukselka 333.0 g
  • Skórka Z Pomarańczy Do Dekoracji

Poprzez pieczenie buraków w skórce i obranie ich dopiero przed podaniem, zachowamy ich bogactwo składników mineralnych.

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Pierś z kaczki natnij, dopraw solą morską i odstaw do lodówki na minimum 12 godzin.
  2. Buraki

    • Umyte buraki ze skórką oprósz solą, cukrem i tymiankiem, polej roztopionym masłem i zawiń w folię aluminiową.
    • Piecz do miękkości w piecu nagrzanym do 170⁰C.
    • Zimne buraki obierz ze skórki i pokrój.
  3. Dressing malinowy

    • Wszystkie składniki dressingu wymieszaj i przecedź przez drobne sito aby powstał gładki sos.
  4. Sposób podania

    • Na rozgrzaną patelnię włóż kaczkę od strony skóry, smaż do pożądanego stopnia wysmażenia, dodając pod koniec masło aby mięso się zarumieniło. Przed wyporcjowaniem przełóż mięso na czysty ręcznik papierowy aby odpoczęło.
    • Na talerzu ułóż wyporcjowaną kaczkę, buraki, całość polej dressingiem malinowy i udekoruj ugotowaną brukselką i posyp skórką z pomarańczy.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza