Menu

Składniki

+

Sos

Rostbef

Zgrillowana grruszka

  • Gruszkaoczyszczona 500.0 g
  • Sok z cytryny świeży

Podanie

  • Rukola 100.0 g
  • Ser Z Błękitną Pleśnią 200 G
  • Orzechy pinii 30.0 g

Zimny, pokrojony na plastry rostbef sam w sobie jest znakomitą przystawką, jednak w połączeniu z grillowaną gruszką z łatwością podbije każde podniebienie.

...

Przygotowanie

  1. Sos

    • Wszystkie składniki sosu zmiksuj w blenderze kielichowym.
    • Sos połącz z posiekaną zieloną pietruszką
  2. Rostbef

    • Marynatę wymieszaj z olejem i natrzyj rostbef, odstaw na kilka godzin.
    • Następnie zgrilluj rostbef ze wszystkich stron, wstaw do nagrzanego pieca z sondą na 56°C i temperaturą pieczenia 85°C.
  3. Zgrillowana grruszka

    • Gruszki obierz, pokrój w cząstki, wymieszaj z sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, delikatnie zgrilluj.
  4. Podanie

    • Na talerzu ułóż plastry gorącego lub zimnego rostbefu, rukolę, gruszki, cienkie listki Roquefortu i przyrumienione orzeszki pinii.
    • Całość skrop sosem lub podaj sos osobno.
    • Dekoruj według uznania mikroziołami i kwiatami jadalnymi.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza