Menu

Składniki

+

Pieczony kalafior

Klopsiki wegańskie

Dodatki

  • Soczewica 500 g
  • Sól 10 g
  • Pietruszka zielona 10 g
  • Szalotka 300 g
  • Ocet balsamiczny 20 ml
  • Olej 20 ml
  • Fasolka edameme 400 g

...

Przygotowanie

  1. Pieczony kalafior

    • Delikat wymieszaj z olejem i solą, kalafiora pokrój. Całość wymieszaj, przełóż na pergamin i piecz.
  2. Klopsiki wegańskie

    • Jak Klopsiki zalej wodą i zagotuj. 
    • Na oleju podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj pomidory i chwile zasmażaj. Połącz z Jak Klopsikami i Sosem pieczeniowym, gotując przez chwile. 
    • Dopraw do smaku.
  3. Dodatki

    • Soczewicę ugotuj z odrobiną soli. Odcedź i dodaj pokrojoną natkę pietruszki. 
    • Szalotki przekrój na pół i podsmaż na oleju. Pod koniec wlej ocet balsamiczny. 
    • Fasolkę ugotuj.
  4. Podanie

    • Pieczonego kalafiora podawaj z klopsikami w sosie, z soczewicą, karmelizowana szalotką i fasolką.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza