Menu

Składniki

+

Nadzienie

Ciasto

  • Mąka pszenna 700.0 g
  • Woda 350.0 ml
  • Drożdże świeże 60.0 g
  • Cukier 30.0 g
  • Olej 25.0 ml
  • Sól 7.0 g

Sos słodko-pikantny

Złocista granola

  • Migdały (płatki) 30.0 g
  • Cebula 30.0 g
  • Gorczyca ziarna 15.0 g

...

Przygotowanie

  1. Nadzienie

    • Jak Mielone zalej 500 ml gorącej wody, gotuj ok. 20 min, odsącz i częściowo zmiksuj blenderem.
    • Cebulę zeszklij z czosnkiem, dodaj Jak mielone, imbir, Sos Pang Gang, cukinię i Esencję. Zasmażaj przez kilka minut.
    • Następnie wsyp mąkę i krótko zasmażaj. Zestaw z palnika.
    • Dodaj kolendrę i dopraw, odstaw do wystygnięcia. Uformuj 20 kulek.
  2. Ciasto

    • Przygotuj rozczyn z drożdży, części: mąki i mleka oraz odrobiny cukru, odstaw do garowania.
    • Pozostałe składniki wymieszaj z rozczynem i wyrabiaj przez kilka minut, odstaw do wyrośnięcia.
    • Ciasto podziel na 20 części, uformuj kulki, rozpłaszcz, ułóż nadzienie i ponownie uformuj kulki.
    • Paruj w piecu przez 5 min.
    • Gdy częściowo wystygną usmaż na fryturze na złoty kolor.
  3. Sos słodko-pikantny

    • Cebulę zeszklij z czosnkiem, wlej wodę, Sos Sunshine Chili, sos sojowy, zagotuj i zagęść skrobią kukurydzianą. 
    • Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i dopraw
  4. Złocista granola

    • Składniki wymieszaj.
  5. Podanie

    • Usmażone pampuchy ułóż na sosie i posyp granolą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza