Menu

Składniki

+

Wykonanie

Podanie

  • Szczypiorek Do Dekoracji
  • Orzeszki Do Dekoracji

Pad Thai to tradycyjne tajskie danie o słodko-pikantnym smaku, przyrządzane z makaronu smażonego z jajkiem, podawane ze świeżymi kiełkami i limonką.

...

Przygotowanie

  1. Wykonanie

    • Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż czosnek, a po chwili dodaj roztrzepane jaja. Smaż na dużym ogniu tak, by jaja się ścięły.
    • Krewetki przekrój na pół, dodaj do podsmażonych składników, dopraw sosem rybnym i sosem Sambal Manis.
    • W międzyczasie przygotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta i połącz z pozostałymi składnikami.
    • Orzeszki posiekaj i zrumień na suchej patelni.
    • Podsmażony makaron wzbogać orzeszkami, kiełkami fasoli i grubo pokrojoną kolendrą.
    • Dopraw do smaku sokiem z limonki i płatkami ostrej papryki.
  2. Podanie

    • Potrawę przełóż na talerz, udekoruj szczypiorkiem i zrumienionymi orzeszkami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza