Menu

Składniki

+

Sos

  • Mieszanka warzyw (seler, cebula, marchew) 500.0 g
  • Oliwa z oliwek 40.0 ml
  • Masło 40.0 g
  • Wino białe wytrawne 300.0 ml

Gicz cielęca


Włoski przysmak rodem z Mediolanu. Charakterystycznym elementem tego dania jest kość ze szpikiem, który – wytapiając się podczas gotowania – nadaje potrawie niezwykły smak i aromat.

...

Przygotowanie

  1. Sos

    • Mieszankę warzyw pokrój w kostkę,podsmaż na oliwie z oliwek i maśle.
    • Dodaj białe wino i zredukuj.
    • Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Gicz cielęca

    • W osobnym rondlu, na oliwie z oliwek, zarumień wyporcjowaną gicz cielęcą.
    • Podsmażone kawałki giczy (każda porcja osobno) włóż do worka wacum do gotowania.
    • Do każdej torebki dodaj gałązkę oregano, Tomato Pronto, podsmażone warzywa oraz bulion cielęcy.
    • Zamknij próżniowo i gotuj na parze przez 1,5 godziny lub do miękkości.
  3. Podanie

    • Aromatyczną gicz posyp obficie gremolatą, przygotowaną z wymieszanej skórki z cytryny i natki pietruszki.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza