Składniki
Orientalny krem z kalafiora/ oliwa z konfitowanymi grzybami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł193.13
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Oliwa z konfitowanymi grzybami
Grzyby shitake, suszone
/g
50.0 g
0%
Woda
/l
1.6 l
0%
Oliwa
/l
120.0 ml
0%
Czosnek, drobno pokrojony
/kg
25.0 g
0%
Kolendra świeża, śweża
/kg
20.0 g
0%
Orientalny krem z kalafiora
Masło
/kg
50.0 g
0%
Cebula
/kg
50.0 g
0%
Czosnek
/kg
30.0 g
0%
Imbir
/kg
20.0 g
0%
Ziemniaki
/kg
250.0 g
0%
Kalafior
/kg
800.0 g
0%
Bulion grzybowy Knorr Professional 1kg
/kg
40.0 g
0%
Knorr Ketjap Manis Słodki sos sojowy 1 l
/l
15.0 ml
0%
Pieprz czarny mielony
/kg
2.0 g
0%
Śmietanka 30%
/l
200.0 ml
0%
Podanie
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Oliwa z konfitowanymi grzybami
-
Grzyby shitake, suszone 50.0 g
-
Woda 1.6 l
-
Oliwa 120.0 ml
-
Czosnek, drobno pokrojony 25.0 g
-
Kolendra świeża, śweża 20.0 g
Orientalny krem z kalafiora
-
Masło 50.0 g
-
Cebula 50.0 g
-
Czosnek 30.0 g
-
Imbir 20.0 g
-
Ziemniaki 250.0 g
-
Kalafior 800.0 g
-
Pieprz czarny mielony 2.0 g
-
Śmietanka 30% 200.0 ml