Menu

Składniki

+

Oliwa z konfitowanymi grzybami

  • Grzyby shitake, suszone 50.0 g
  • Woda 1.6 l
  • Oliwa 120.0 ml
  • Czosnek, drobno pokrojony 25.0 g
  • Kolendra świeża, śweża 20.0 g

Orientalny krem z kalafiora

Podanie


...

Przygotowanie

  1. Oliwa z konfitowanymi grzybami

    • Grzyby namocz w wodzie. Odcedź, ale wodę zostaw do ugotowania zupy. 
    • Pokrój w drobna kostkę.
    • Do oliwy dodaj grzyby i czosnek.
    • Konfituj na małym ogniu przez 30 minut. Pod koniec dodaj pokrojona kolendrę.
  2. Orientalny krem z kalafiora

    • Na maśle podsmaż pokrojoną cebulę, czosnek, imbir, ziemniaki i różyczki kalafiora. 
    • Zalej wodą od moczenia grzybów, dodaj Bulion grzybowy, pieprz i Sos Ketjap Manis. 
    • Gotuj do miękkości, zabiel śmietanką i zmiksuj na gładki krem.
  3. Podanie

    • Orientalny krem z kalafiora podawaj z oliwą z konfitowanymi grzybami i groszkiem ptysiowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza