Menu

Składniki

+

Bulion

Makaron

  • Makaron gryczany soba 200.0 g

Garnisz

  • Grzyby Shitake plastry 100.0 g
  • Szparagi zielone, wstążki 150.0 g
  • Seler naciowy, wstążki 200.0 g
  • Marchew, wstążki 150.0 g
  • Pietruszka korzeń, wstążki 100.0 g
  • Rzodkiew biała, wstążki 100.0 g
  • Esencja Bulionu Warzywnego Knorr Professional Do Smaku

Podanie

  • Dymka 30.0 g

Dodając białka jaj oraz mielone mięso podczas gotowania, uzyskujemy klarowny i intensywny wywar. Ta metoda nawiązuje do tradycyjnego consommé. Jest to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego rosołu.

...

Przygotowanie

  1. Bulion

    • W ciepłej wodzie wymieszaj rosół i zagotuj.
    • Warzywa zetrzyj na tarce jarzynowej, wymieszaj z wołowiną, białkami jaj i lodem.
    • Całość przełóż do wywaru, dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu ok. 1 godzinę.
    • Przecedź przez gazę i dopraw do smaku.
  2. Makaron

    • Makaron gotuj w osolonej wrzącej wodzie przez 5-7 minut, odcedź i zahartuj zimną wodą.
  3. Garnisz

    • Grzyby pokrój w cienkie plasterki i razem z warzywami zblanszuj w wodzie przyprawionej Esencją bulionu warzywnego. Następnie zahartuj.
  4. Podanie

    • Do miseczki włóż makaron, warzywa i grzyby. Zalej gorącym orientalnym bulionem i udekoruj drobno pokrojoną dymką.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza