Menu

Składniki

+

Nadzienie

Ciasto

  • Mąka pszenna 1.0 kg
  • Woda 500.0 ml
  • Olej 30.0 ml
  • Sól do smaku

Dodatki


...

Przygotowanie

  1. Nadzienie

    • Udka z kaczki przypraw Delikatem, pozostaw na dobę do zamarynowania. 
    • Piecz do miękkości w niskiej temp. około 100 - 110°C. 
    • Upieczone mięso oddziel od kości i zmiel. 
    • Marchew i cukinię podsmaż na oleju, połącz ze zmielonym mięsem, dodaj rozpuszczone masło, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Ciasto

    • Mąkę połącz z gorącą wodą, olejem i solą.
    • Ciasto wyrób i odstaw pod przykryciem na 1 godzinę do lodówki.
    • Rozwałkuj, wytnij kółka, nałóż nadzienie, zwiń pierogi i ugotuj w osolonej wodzie.
  3. Dodatki

    • Warzywa obierz, pokrój dowolnie, zblanszuj, podsmaż na patelni i dopraw solą. 
    • Na oddzielną patelnię wlej porcję sosu Teriyaki, dodaj pierogi i delikatnie obsmażaj do momentu, aż sos osiągnie konsystencję syropu.
    • Pierogi podawaj z warzywami, całość posyp upalonym sezamem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza