Menu

Składniki

+

Omlet

Sos


Koreański omlet z owocami morza i zieloną cebulką to jedno z ulubionych dań w Korei. Prosty w przygotowaniu, stanowi doskonałą przekąskę podczas większych spotkań i imprez – nie zapomnij do niego przygotować sosu, dopełni on całości.

...

Przygotowanie

  1. Omlet

    • Paprykę chili posiekaj i obsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj pokrojony w plasterki czosnek i owoce morza, posól, cały czas zasmażaj. W ostatniej fazie smażenia dodaj cebulę dymkę.
    • Wszystkie podsmażone składniki podziel na 10 części, a następnie każdą część wymieszaj z 3 jajami i 30 ml sosu Pang Gang.
    • Każdego omleta smaż z obu stron.
  2. Sos

    • Ketjap Manis połącz z octem ryżowym, posiekaną papryczką chili i wodą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza