Menu

Składniki

+

Mus z kurczaka

Kruszonka

  • Pietruszka zielona 50.0 g
  • Ser Parmezan 50.0 g
  • Panko 50.0 g

Galaretka grzybowa

Sos grzybowy


...

Przygotowanie

  1. Mus z kurczaka

    • Kurczaka pokrój w kostkę i dopraw Esencją oraz Primerbą. Gotuj na parze w piecu do miękkości. 
    • Borowiki zblanszuj i pokrój w kostkę. 
    • Rozpuść masło. 
    • Kurczaka i rozpuszczone masło zblenduj na gładką masę. Dodaj śmietankę i dopraw do smaku. 
    • Blachę wyłóż pergaminem i kruchym spodem. Piecz 10 min w temp. 190°C do uzyskania złotego koloru. 
    • Na zapieczone ciasto wyłóż masę drobiową i pozostaw do wystudzenia w chłodni. 
  2. Kruszonka

    • Wszystkie składniki zmiel.
  3. Galaretka grzybowa

    • Bulion grzybowy przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    • Dodaj zblanszowane borowiki i wymieszaj z odmierzonym agarem. Gotuj 10 min. 
    • Wlej do foremek i pozostaw do zastygnięcia.
  4. Sos grzybowy

    • Sos grzybowy przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    • Borowiki karmelizuj z cukrem i białym winem. Następnie dodaj do sosu. 
  5. Podanie

    •  Mus podawaj podgrzany i posypany zieloną kruszonką oraz z sosem ze skarmelizowanym borowikiem i galaretką grzybową.
    • Udekoruj sezonowymi ziołami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza