Menu

Składniki

+

Panna cotta

  • Sok z marchewki 600.0 l
  • Deser Panna Cotta Carte d'Or 0,52 kg 150.0 g
  • "Śmietanka" roślinna 30% 400.0 ml

Konfitura

Sianko z marchewki

  • Marchew 306.0 g

Jeśli chcesz, aby twoja panna cotta była wyjątkowa, zamiast mleka dodaj do niej ulubiony sok owocowy. Podawaj z kwaśną konfiturą lub owocami. Pokrojona w kostkę idealnie pasuje do sałatek owocowych oraz deserów porcyjnych.

...

Przygotowanie

  1. Panna cotta

    • Sok z marchewki zagotuj, dodaj Panna Cottę i wymieszaj. Połącz z Ramą 31% i przelej do foremek. Odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
  2. Konfitura

    • Zagotuj sok pomarańczowy z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pomarańcze.
    • Całość przykryj papierem do pieczenia i duś na wolnym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.
  3. Sianko z marchewki

    • Marchew obierz i pokój w bardzo cienkie paski, osusz ręcznikiem papierowym i ułóż pomiędzy dwie blachy G/N (perforowane) wyłożone papierem.
    • Susz w piecu konwekcyjnym w temperaturze 120⁰C, od czasu do czasu mieszając.
  4. Podanie

    • Panna Cottę wyjmij z foremek i ułóż na talerzach z dodatkiem konfitury. Podawaj z przygotowanym siankiem z marchewki.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza