Menu

Składniki

+

Makaron

Sos

  • Mleko 1250.0 ml
  • Masło 50.0 g
  • Gorczyca mielona 5.0 g
  • Cebula suszona, granulowana 5.0 g
  • Ser Cheddar 200.0 g
  • Ser mimolette 200.0 g
  • Ser mozarella 200.0 g
  • Sól 10.0 g

...

Przygotowanie

  1. Makaron

    • Makaron ugotuj al dente, dodaj pokrojone masło i wymieszaj.
  2. Sos

    • Mleko zagotuj z Zasmażką jasna, masłem, gorczycą i cebula. Dodaj po 100 g startych serów cheddar, mimolette i mozzarella. Mieszaj do rozpuszczenia, a następnie połącz z makaronem i ponownie wymieszaj. Wymieszaj z druga częścią startych serów. Do naczynia do zapiekania włóż połowę makaronu, posyp częścią startych serów, nałóż drugą część makaronu i posyp pozostałym serem. 
    • Zapiekaj w 180°C ok. 25 minut.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza