Menu

Składniki

+

Sałatka

Łosoś

  • Łosoś filet 10.0 szt.
  • Sól, cukier
  • Oliwa, masło, czonek, skórka z cytryny do smażenia

Łosoś będzie chrupiący, gdy przed smażeniem pozostawisz rybę w lodówce skórą do góry, celem obeschnięcia.

...

Przygotowanie

  1. Sałatka

    • Grandine ugotuj w wodzie z dodatkiem pasty szafranowej.
    • Wszystkie warzywa pokrój w kostkę, wymieszaj z zimnym makaronem i dopraw do smaku oliwą, cytryną, posiekaną miętą oraz pozostałymi przyprawami.
  2. Łosoś

    • Łososia zasyp mieszanką soli z cukrem i odstaw do zamarynowania na 20 minut.
    • Rybę umyj pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym.
    • Usmaż na oliwie z masłem, czosnkiem i skórką z cytryny.
  3. Podanie

    • Łososia podawaj na przygotowanej wcześniej sałatce tabbouleh.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza