Menu

Składniki

+

Przygotowanie


...

Przygotowanie

  1. Przygotowanie

    • Udka z kurczaka pokrój w kostkę i zamarynuj sosem Teriyaki.
    • Cebulę dymkę, czerwoną cebulę, zieloną papryczkę pokrój na duże kawałki.
    • Czerwone chili dodaj do marynowanego kurczaka. Pozostaw na 1 godzinę w marynacie.
    • Przygotuj szaszłyki nabijając na patyczki na przemian mięso, szalotkę, papryczki i cebulę.
    • Zgrilluj lub usmaż na patelni.
    • Udekoruj prażonymi nasionami sezamu. Podawaj.
    Wskazówki:
    • Umieść kawałki szczypiorku między kawałkami kurczaka, aby po zgrillowaniu mięso wydzielało więcej aromatu.
    • Podczas grillowania, od czasu do czasu, posmaruj kurczaka marynatą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza