Składniki
Kurczak w winie coq au vin
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł141.69
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Kurczak w całości
/kg
2.8 kg
0%
Sól
/kg
20.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/g
3.0 g
0%
Wino czerwone
/l
0.6 l
0%
Cebula
/g
150.0 g
0%
Czosnek świeży
/g
40.0 g
0%
Boczek wędzony
/g
200.0 g
0%
Marchew
/g
0.5 kg
0%
Seler naciowy (obrany z włókien)
/g
0.2 kg
0%
Sos pieczeniowy w paście Knorr 1,2 kg
/kg
0.2 kg
0%
Woda
/l
1.5 l
0%
Tymianek świeży
/kg
10.0 g
0%
Prawdziwki, suszone
/kg
30.0 g
0%
Pieczarki
/g
250.0 g
0%
Bagietka
/szt.
1.0 szt.
0%
Masło
/kg
0.1 kg
0%
Pietruszka zielona
/kg
50.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Kurczak w całości 2.8 kg
-
Sól 20.0 g
-
Pieprz czarny mielony 3.0 g
-
Wino czerwone 0.6 l
-
Cebula 150.0 g
-
Czosnek świeży 40.0 g
-
Boczek wędzony 200.0 g
-
Marchew 0.5 kg
-
Seler naciowy (obrany z włókien) 0.2 kg
-
Woda 1.5 l
-
Tymianek świeży 10.0 g
-
Prawdziwki, suszone 30.0 g
-
Pieczarki 250.0 g
-
Bagietka 1.0 szt.
-
Masło 0.1 kg
-
Pietruszka zielona 50.0 g