Menu

Składniki

+

Kurczak

  • Kurczak cały 4.8 kg

Marynata

Bejca

  • Oliwa z oliwek 140.0 ml
  • Sok z pomarańczy 50.0 ml
  • Skórka z pomarańczy 2 szt.
  • Papryka chili świeża kosteczka 21.0 g

Używanie papryki chili i soku z cytrusów skrusza mięso, a jednocześnie pozwala zachować jego soczystość.

...

Przygotowanie

  1. Kurczak

    • Kurczaka z kością podziel na części.
  2. Marynata

    • Wszystkie suche składniki marynaty wymieszaj i przypraw nimi kurczaka.
  3. Bejca

    • Wymieszaj oliwę z sokiem i skórką z pomarańczy oraz chili. Bejcą zalej kurczaka i odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
  4. Przygotowanie

    • Kurczak przed obórką termiczną powinien mieć temperaturę pokojową. Smaż, piecz lub grilluj do momentu, aż mięso będzie odchodzić od kości, a skórka będzie chrupiąca. Efekt mocno przypieczonej skórki jest charakterystyczny dla tego dania.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza