Menu

Składniki

+

Kurczak

  • Kurczak 1.5 kg
  • Ser żółty 200.0 g
  • Szynka gotowana 300.0 g
  • Knorr Przyprawa do kurczaka 100% naturalnych składników 0,35 kg 20.0 g

Panierka

  • Jaja 4.0 szt.
  • Woda 1.0 l
  • Mąka pszenna 60.0 g
  • Sól
  • Bułka tarta 400.0 g

Zioła fasolka

  • Fasolka szparagowa zielona 1.0 kg
  • Aroma Mix maślano-ziołowy Knorr 1,1 kg 35.0 g

Podanie

  • Frytki domowe 1.2 kg
  • Trybula

Kurczak Cordon Bleu to dobrze znany w Polsce kotlet szwajcarski, oryginalnie przyrządzany z cielęciny.

...

Przygotowanie

  1. Kurczak

    • Filety oczyść, natnij i rozłóż jak książkę, delikatnie rozbij.
    • Dopraw przyprawą do kurczaka, połóż plaster sera i szynki. Mięso złóż tak, by zakryć nadzienie.
  2. Panierka

    • Połącz jaja z wodą, mąką i doprawsolą. Całość dokładnie wymieszaj.
    • Kurczaka obtocz w bułce, następnie w panierce i ponownie w bułce.
    • Kotlety usmaż w głębokim tłuszczu.
  3. Zioła fasolka

    • Ugotowaną fasolkę wymieszaj z Aroma Mixem, wstaw do pieca konwekcyjnego na parowanie na 2-3 minuty, wymieszaj.
  4. Podanie

    • Kurczaka Cordon Blue podawaj z przygotowaną fasolką szparagową i domowymi frytkami. Udekoruj listkami trybuli.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza