Menu

Składniki

+

Masa na krokiety

Panierka

  • Jaja 2.0 szt.
  • Mleko 100.0 ml
  • Mąka 50.0 g
  • Bułka tarta 100.0 g
  • Panko 100.0 g

Dip bazyliowy

Podanie

  • Ser Parmezan 20.0 g
  • Kiełki ziół mix

Na koniec mieszania masy na krokiety dodałem Primerbę bazyliową Knorr Professional, która wydobyła głębię smaku moich ulubionych ziół i podkreśliła charakter kuchni włoskie

...

Przygotowanie

  1. Masa na krokiety

    • Czosnek upiecz w całości.
    • Na oliwie z masłem zeszklij szalotkę. Dodaj kalafiora drobno pokrojonego i smaż przez chwilę.
    • Wlej 200 ml mleka i Esencje warzywną. Krótko gotuj.
    • Dodaj Zasmażkę jasną i gotuj na wolnym ogniu.
    • Następnie zdejmij z palnika.
    • Jak masa częściowo przestygnie dodaj 50 g parmezanu i 15 g Primerby bazyliowej . Wymieszaj i dopraw. Odstaw do całkowitego wystygnięcia.
  2. Panierka

    • Z jaj, mąki i mleka przygotuj lekkie ciasto.
    • Z masy krokietowej uformuj 30 – 40 g porcje. Panieruj je w cieście i mieszaninie bułki tartej z panko. Smaż na fryturze na ciemno złoty kolor.
  3. Dip bazyliowy

    • Majonez wymieszaj z Primerbą i peperoni. Dopraw.
  4. Podanie

    • Krokiety z kalafiora podawaj z dipem bazyliowym, posypując je parmezanem i kiełkami
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza