Menu

Składniki

+

Krokieciki

Panierka

  • Mąka pszenna 20.0 g
  • Panko 100.0 g
  • Jajka 2.0 szt.

Dodatki

  • Ogórek zielony o średnicy 3 cm 400.0 g
  • Pomidorki koktajlowe 150.0 g
  • Ser lazur 200.0 g
  • Kiełki kapusty mizuna do dekoracji

Krokieciki z kurczaka/ pomidry suszone/ cukinia/ peperonata 

...

Przygotowanie

  1. Krokieciki

    • Filety i mięso z uda ugotuj na parze.
    • Następnie filet zmiel, a uda pokrój w drobną kostkę. 
    • Cebulę zeszklij na maśle, dodaj brunoise z cukinii i smaż przez chwilę, dopraw i odstaw do wystygnięcia. 
    • Z Pomidorów odciśnij olej, posiekaj w drobną kostkę. Pomidory, cukinię, Primerbę, Esencję, jajko, szczypiorek połącz z kurczakiem i dopraw do smaku. 
    • Formuj kulki o wadze 25 g i panieruj w mące, jajku i panko, smaż na fryturze.
  2. Panierka

  3. Dodatki

    • Ogórki pokrój w plastry o grubości 2 cm, wydrąż do połowy.
    • Na patyczki nadziej połówkę pomidorka, kostkę sera i usmażony krokiet. 
    • Połóż na wydrążonym ogórku. 
    • Dekoruj kiełkami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza