Menu

Składniki

+

Krewetki

Bułeczki panini

Podanie

  • Pietruszka zielona, pieczona

...

Przygotowanie

  1. Krewetki

    • Rozmrożone krewetki oczyść. 
    • Fond z owoców morza wymieszaj z oliwą i czosnkiem. Połącz z krewetkami. 
    • Na maśle zeszklij szalotkę, dodaj krewetki, pokrojoną kiełbasę chorizo i przekrojone na pół pomidorki. 
    • Całość smaż, pod koniec dodaj pietruszkę i Tomato Pronto, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Bułeczki panini

    • W zimnej wodzie wymieszaj mąkę, drożdże, oliwę, sól, cukier i Primerbę.
    • Ciasto wyrabiaj ok. 15 minut, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. 
    • Uformuj małe bułeczki, piecz w temp. 190°C przez 10 minut.
  3. Podanie

    • Krewetki udekoruj gałązkami upieczonej pietruszki. Podawaj z bułeczkami panini.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza