Menu

Składniki

+

Krem

Oliwa z kolendry

  • Oliwa z wytłoczyn 100.0 ml
  • Kolendra świeża 50.0 g

Podanie

  • Oliwa z kolendry Do dekoracji
  • Cebula prażona Do dekoracji

Puree ziemniaczane z mlekiem Knorr idealnie zagęszczą każdą kremową zupę.

...

Przygotowanie

  1. Krem

    • Seler naciowy oczyść z łyka i pokrój wraz z cebulą w kostkę, dodaj seler, zasmaż i zalej wodą.
    • Warzywa duś do miękkości, a następnie zmiksuj.
    • Przecedź przez sito (czapka chińczyka), wsyp puree ziemniaczane i mleko kokosowe.
    • Całość zmiksuj na gładki krem, na końcu dopraw solą, cukrem i cytryną do smaku.
  2. Oliwa z kolendry

    • Oliwę podgrzej do temperatury 45°C, zmiksuj z kolendrą i przecedź przez bardzo drobne sito.






  3. Podanie

    • Krem wyporcjuj, udekoruj oliwą z kolendry i prażoną cebulą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza