Menu

Składniki

+

Krem

Dorsz

  • Polędwica Z Dorsza 500 G
  • Oliwa 50.0 ml

Podanie

  • Oliwa Truflowa 30 Ml
  • Pietruszka zielona 20.0 g

Rozgrzewający krem na jesienne dni. Aby pogłębić smak dania, pietruszkę przed gotowaniem upiecz w folii aluminiowej.

...

Przygotowanie

  1. Krem

    • Pokrojony por zeszklij przy użyciu Ramy Culinesse Profi, dodaj pokrojoną pietruszkę i koper włoski, zalej wodą i gotuj.
    • Następnie dodaj pokrojone ziemniaki i fond z owoców morza w paście, gotuj do miękkości.
    • Całość zmiksuj na gładką masę i przetrzyj przez sito.
    • Na koniec dodaj Ramę Cremefine Profi 15% i surowe masło, mieszaj do rozpuszczenia.
    • Dopraw do smaku solą i białym pieprzem.
  2. Dorsz

    • Polędwicę z dorsza pokrój na 10 porcji, ułóż na pergaminie, posmaruj oliwą i zapiecz w temperaturze 180˚C przez 6 minut.
  3. Podanie

    • Krem wlej do naczynia, skrop oliwą truflową, na wierzch połóż porcję dorsza i frytowaną natkę pietruszki.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza